Hotstone massage

Het werken met warme stenen is al zo oud als vuur en is door de eeuwen heen op allerlei manieren toegepast. In het begin werden ze alleen nog aangeboden in combinatie met beauty behandelingen. Rond 2003 begon de echte hype rondom hotstones, inmiddels is het geen hype gebleken maar een blijvende toevoeging in de massagewereld en dus onmisbaar voor onze salon.

We werken met basalt stenen. Dit is gestolde lava, ofwel stollingsgesteente. Ze zijn dus door hitte ontstaan. De grote dichtheid en het ijzergehalte zorgen ervoor dat ze de warmte goed vast houden en langzaam afgeven. De stenen komen uit de zee of stromende rivieren in vulkanische gebieden en hebben hun vorm gekregen door stromend water of door schuren op de zanderige zeebodem. We hebben de beste kwaliteit stenen die door de natuur zijn gevormd en niet zijn bewerkt.

De stenen zijn een soort radiatoren, ze slaan warmte op en dragen het over naar het lichaam. Hoe groter de steen hoe meer warmte deze draagt. De warmte dringt ca 3-4 cm door in het spierweefsel. Het omringende weefsel kan roder worden, dit komt ondermeer door toegenomen bloedcirculatie. De behandelingen kan ontgiftend, afvoerend, pijn verlichtend, stress verminderend en ontspannend werken. Ook worden de spieren soepeler door de warmte. 

Boek deze heerlijke behandeling op dinsdag, woensdag of op donderdag bij Angela via mail, whatsapp of bel ons voor de mogelijkheden in combinatie met een schoonheidsbehandeling.

Hotstone Massage

« terug naar het overzicht van onze behandelingen