Peclavus

 

Peclavus

Peclavus is een professioneel merk dat in pedicurepraktijken wordt gebruikt. Peclavus bestaat sinds 1962. In het begin waren er maar een paar speciale voetverzorgingsproducten, maar in de loop der jaren is Peclavus uitgegroeid tot een merk met meer dan 125 verschillende formules die rekeningen houden met bijna alle huid- en nagelverzorgingsbehoeften van de voeten.

Natuurbewuste productie

De huid is niet alleen ons grootste zintuig, maar heeft ook een enorm regenererend vermogen. Dit op een natuurlijke manier ondersteunen is het doel van de Peclavus-ontwikkeling. Natuurbewuste productie state-of-the-art vulsystemen en compromisloze hygiëne en kwaliteitscontrole garanderen extreem irritatie-arme en huidvriendelijke producten. De productie volgt Good Manufactoring Practice (GMP) - Engels voor goede productiepraktijken. Een principe uit de farmaceutische industrie met als doel elke vorm van besmetting te vermijden, een consistente en reproduceerbare productkwaliteit en altijd de traceerbaarheid te garanderen.

Duurzaam van binnen en buiten

Het natuurlijke gehalte moet ook worden onderstreept door milieuvriendelijke verpakkingen. Bij alle productontwikkeling besteden ze aandacht aan milieuvriendelijke vormgeving en materialen. Alle doosjes zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Sprays en pompflacons worden geproduceerd zonder drijfgassen. Waar mogelijk en economisch haalbaar werkt Peclavus uiteraard met partners uit de regio.

In conventionele cosmetica worden vaak chemische stoffen gebruikt om de huideigen stoffen en functies te vervangen. Als gevolg hiervan leert de huid na verloop van tijd af hoe ze haar eigen functies moet overnemen en vertraagt haar activiteit. Natuurlijke cosmetica daarentegen vertrouwen op kracht van planten, die de eigen processen van de huid lange tijd ondersteunen ipv deze te vervangen. Zelfs vandaag de dag kunnen conventionele cosmetische producten ingrediënten bevatten die schadelijke zijn voor de gezondheid, en van sommige wordt zelfs vermoed dat ze mogelijk kankerverwekkend zijn. Naast het gezondheidsaspect moet ook gekeken worden naar de impact op het milieu. Zo kunnen plastic deeltjes uit prepareren in het afvalwater terechtkomen en bijdragen aan milieuvervuiling.

In het geval van producten met het vegan icon van het bedrijf, mag je er zeker van zijn dat ze geen dierlijke grondstoffen bevatten. Peclavus gebruikt in principe geen grondstoffen van dode dieren en er worden geen dierproeven uitgevoerd of opdracht toe gegeven.

Gecertificeerd door NATRUE

De meeste peclavus®-producten zijn gecertificeerd met het internationale keurmerk voor echte natuurlijke en biologische cosmetica NATRUE - altijd herkenbaar aan het NATRUE-label op de verpakking. De strengste criteria voor de ontwikkeling van formuleringen, kwaliteit van grondstoffen en productieprocessen garanderen echte natuurlijke cosmetica. Transparantie is een basisprincipe - alle criteria en informatie zijn altijd toegankelijk voor het publiek (www.natrue.org). Het consequent vermijden van controversiële ingrediënten zoals synthetische kleur- en geurstoffen, siliconen, paraffines of andere aardolieproducten is vanzelfsprekend.

 

« naar het overzicht van onze merken